QR Kodlu Organ Bağışı
top of page
  • sultansofdubai

QR Kodlu Organ Bağışı

Güncelleme tarihi: 6 Oca 2023

21 yaşın üzerindeki herkesin kayıt olması ve insanların hayatlarını kurtarabilecek bu asil, insani eylemin bir parçası olması teşvik edilmektedir.


Abu Dabi'deki bir hastane, insanların bir organ bağışçısı olarak kaydolmak ve kayıt olmak için bir QR kodunu tarayabilecekleri ilk 'Hayat' standını kurdu.


Bir Mubadala Sağlık ortağı olan Cleveland Clinic Abu Dhabi (CCAD), Ulusal Organ Bağışı ve Nakli Programını (Hayat) destekleyen devam eden bir topluluk kampanyasını desteklemek için Abu Dabi Sağlık Bakanlığı (DoH–Abu Dabi) ile birlikte çalışmaktadır.



Abu Dabi Topluluk Kampanyası


Sağlık Bakanlığı tarafından geçen yıl Kasım ayında başlatılan Abu Dabi Topluluk Kampanyası, topluluk üyelerini organ ve doku bağışı için kaydolmaya ve organ yetmezliği olan hastaların yaşam kalitesini artırmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. CCAD'ın 'Hayat' standı, hastaların ve ziyaretçilerin program hakkında bilgi edinmelerine ve organ bağışçısı olarak kaydolmalarına yardımcı olacak.


BAE Ulusal Nakil Komitesi başkanı Dr Ali Al Obaidli, programın kalp, akciğer, karaciğer, pankreas ve böbrek nakillerinde etkileyici sonuçlara yol açan ölüm sonrası bağışçılardan gelen bağışlarda artış gördüğünü söyledi.

Kaynak: Khaalej Times




11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page