Abu Dabi F1: Max Verstappen'in!
top of page
  • sultansofdubai

Abu Dabi F1: Max Verstappen'in!

Güncelleme tarihi: 6 Oca 2023

Abu Dabi'de düzenlenen F1 yarışmasının kazanını Redbull takımından Max Vesrtappen oldu... Ferrari'den Charles Leclerc, Red Bull'dan Sergio Perez ile şampiyonada ikinci sırada berabere kaldı ve 308 puanla (ikincisinden üç puan fazla) sona erdi.


Çifte dünya şampiyonu Max Verstappen, Pazar günü Yas Marina Pisti'nde sezon sonu F1 Etihad Airways Abu Dabi Grand Prix'sini pole pozisyonundan önde götürdü. Alacakaranlık yarışındaki galibiyetle Hollandalı sürücü, sezonun 22 yarışından 15. sonucunu kaydetti - F1 tarihinde herhangi bir sürücü tarafından en yüksek sonuç.

Ferrari'den Charles Leclerc, Red Bull'dan Sergio Perez'in zorlu mücadelesini savuşturarak şampiyonada ikinci sırayı korudu. Aston Martin sürücüsü Sebastian Vettel son yarışında 10. sırada bitirerek bir puan elde etti. Yarış, pit stop stratejileriyle doğası gereği teknikti: ikiye karşı bir ve çok önemli bir rol oynayan lastik yönetimi.

Son turlarda dümdüz giden Perez, daha güçlü bir 2023 umuyor.

"Bazen böyle oluyor. Günün sonunda her şeyimi verdiğim için mutluyum. Gelecek yıl daha güçlü döneceğimize eminim. Harika anlar yaşadık. Bu yıl yarışta onları yönetmek açısından bu lastiklerle biraz mücadele ettim. Bu yüzden, bunun gelecek yıl için geliştirebileceğimiz bir şey olduğuna eminim."


Kaynak: Khaleej Times

20 Kas 2022 Pazar

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page